9 Aralık 2012 Pazar

Nuruosmaniye’nin ünlü esnaf lokantası-Subaşı

Nuruosmaniye’nin ünlü esnaf lokantası-Subaşı
Subaşını 2003’de Türkiye’nin en iyi esnaf lokantalarısı seçilmiş. Sonra birçok yazar gelmiş, herkes bir şeyler yazmış. Bir şehir efsanesine dönüşmüş. Mekanın küçük salonunun duvarlıları gazete yazıları ile kaplanmış.Kapalı çarşıyı gezen yerli,yabancı turistler soluğu bu lokantada almış,içerde bir izdiham var.

Yemeklerinde mısıröz yağıkullanmışlar, yemekler hafif olsun diye pilavda bile tereyağı yok. Yemeklerde Afyon eti kullanıyorlar. Az işkembe çorbası alıyorum, sınıfı geçiyor. Pilav tane tane, nohut iyi pişmiş, tereyağlı olsa harika olur. İç pilav biraz hamurlaşmış, beğendi ise güzel.
Salça ile yaptıkları bir başka kuzu yemeği beklentimin altında, ıspanak püresi ise ilginç bir lezzet. Subaşında turist grupları çabuk yemek yiyip, gezilerine devam etme telaşında. İçerisi pek konforlu bir yer değil ama fiyatlar çok ucuz değil. Et Yemekleri 13, sebze yemekleri 10 TL civarı.
Kadayıflarını hazır almıyorlar, kendileri yapıyor. Manda kaymaklı tel kadayıfı yemeği bitirmek için biçilmişkaftan. Subaşı’da olağanüstü bir yemek yok ama bu sırf kadayıfı yemek için buraya gidilir.

Subaşı: 0 212 522 47 62


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder