9 Aralık 2012 Pazar

Çömlek'te kurufasulye bir başkadır


Geçmişte kurufasulye dendi mi, esnaf lokantalarında dermason fasulye ile yapılan sulu yemek akla gelirdi. Çayeli’li Hüsrev geliştirdiği tarifle bu geleneksel lezzetimize ayrı bir boyut kattı. Çayeli tarzıpişirilen helmeli fasulye ilgi gördükçe birer ikişer bu fasulyeyi yapan restoranlar açılmaya başladı. Çamlıca’daki Çömlek bu konuda uzmanlaşmışrestoranların en önde gidenlerinden.

Çömlek’in kısık ateşte 2,5 saatte taş fırında pişen tereyağı, soğan, domates ve dana eti ile hazırlanan İspir fasulyesi oldukça lezzetli. Kurunun olmazsa olmazı margarin ve Vakfıkebir yağı ile yapılmış pilav ise beklentimin altında. Sadece Vakfıkebir yağı ile yapılsaydı kesinlikle çok daha lezzetli olurdu.

Tatlı olarak sipariş ettiğim manda sütünden yapılan nişasta katılmış Hamsiköy sütlacıfena değil. Daha iyisi için Sarıyer’deki Pideban'a uğrayıp taze mera sütünden yapılan Hamsiköy sütlacını tatmak gerek. Fiyatlar makul seviyede; gelen hesap üzmüyor, 16 TL.
 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder