9 Aralık 2012 Pazar

Kadırga sokaklarına gizlenmiş bir esnaf lokantası- İmren

Kadırga sokaklarına gizlenmiş bir esnaf lokantası
Çemberlitaş’tan sahil tarafına beş dakikalık bir yürüyüşle Kadırga’daki İmren’e ulaşıyorum. Turist kalabalığının uzağındaki İmren şehrin diğer esnaf lokantaları gibi sabahları çorbayla kepenklerini açıp günlük pişirdiği yemekleri öğlenleri çevre esnafa sunuyor.

Azar azar kelle paça ve mercimek çorbası denemek istiyorum, Çengelköy Uğur lokantasında içtiğim paça çorbası düzeyinde değil hatta çorbada ne kelle var ne paça, daha çok bir et suyu çorbası, mercimek çorbası ise sınıfı geçiyor. Mekan sahibi Çayelili olunca, İspir fasulyeden çömlekte kuru fasulye yapmış ama müşteri yağlı sevmiyor diye yemekte tereyağının yerini ayçiçek yağı almış. Fasulyeler iyi pişmiş pilava yakışıyor, bir de tereyağı ile yapsalar mükemmel olur.
Afyon’dan gelen etler yemeklerine lezzet katıyor. Döneri kendileri hazırlıyor, dana etinden az kuyruk yağlı yaprak döner damak çatlatacak cinsten. Ana yemek olarak kuşbaşı dana etinden tas kebabı, patlıcanlı kebabı, orman kebabı ve İzmir köfteden oluşan bir aşçı tabağı sipariş ediyorum. Yemeklerin hepsi belli bir düzeyde, yemeği güzel bir şekerpare ile sonlandırıyorum.
Zeytinyağlı çeşitleri yok, fiyatlar makul sayılır. (et yemekleri 9 TL., döner 10 TL. ,sebze yemekleri 6 TL.,tatlı 2.5 TL.)

İmren: Kadırga Limanı caddesi No 143, tel 0212 638 11 96















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder