9 Aralık 2012 Pazar

Butik hamburgerciler fast food zincirleri savaşı-1

Butik hamburgerciler fast food zincirleri savaşıSeksenli yıllarda fast food zincirleriyle tanıştığımız hamburger ülkemizde çok popüler olmakla beraber gerçek Amerikan hamburgerini yapan mekânlar parmakla gösterilecek kadar azdı. Yurtdışından gelen gençler birbiri ardına yeni burgerciler açınca rüzgârın yönü değişmeye başladı.


Hamburgerin yerlisi ıslak hamburgeri Kızılkayalar gibi büfeler icat ettiyse de gerçek hamburger lezzetine kavuşmak için uzun seneler bekledik. 90’larında sonunda ODTÜ’lü kasap Emre Mermerci kasaplıkta çıtayı yükseltmeye başladı. Artık Dükkân, Nusr’et gibi birçok steakhouselarda farklı teknikle hazırlanmış etler müşterilere sunuluyor. İri kıyma haline getirilmiş yağlı, kaliteli biftek olarak tanımlayacağımız gerçek hamburgeri en iyi yapanlarda kuşkusuz Dükkân gibi kaliteli ete sahip olan kasaplar oluyor.
Dükkân Burger’in Bebek’teki şubesine uğrayıp hamburgerlerini denemek istiyorum. Küçük bir salonu olan restoran burası, fast food konseptinde olduğu için içerde uzun vakit geçirmek amaçlanmıyor.
Sipariş ettiğim hamburgerdeki etin içi sulu ve lezzetli, etleri İzmit’teki kendi çiftiklerinden temin ediyorlar, mekânın hamburger ekmeklerini kendilerinin yapması işlerine ne kadar özen gösterdiklerinin bir işareti. Fiyatlar biraz pahalı hamburger, cheeseburger fiyatları 15-20 TL. civarında. Gün geçtikçe şubeleşen Dükkân Burger umarım bu kalite çizgisinden sapmaz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder