9 Aralık 2012 Pazar

İstiridye'nin Hırvatçası-Kamenica

İstiridye'nin Hırvatçası-Kamenicaİstiridye cenneti Dubrovnik’e gelmişken bu lezzeti tatmadan dönmek olmaz, bunun için ünlü şair Ivan Gundulić’ten adını alan Gunduliceva meydanındaki mütevazı restoran Kamenica biçilmiş kaftan.
Kamenica Hırvatça istiridye anlamı geliyor, istiridye genelde şampanya ile içilse de Hırvatlar bu lezzeti sert lager tarzı biralarla tadıyorlar. Onlara uyup bira ve istiridye alıyorum, istiridye çok taze, biraya yakışıyor fakat bizim damak tadımızın biraz uzağında bir lezzet.
Bir başka yöresel yemek olan siyah risottoyu deniyorum. Mürekkep balığının mürekkebi pirince güzel bir tat katmış. Dubrovnik’te yediklerim deniz ürünlerini belli bir düzeyde ama Barselona’da yediklerimle kıyasladığımda, Hırvatlar İspanyolların biraz gölgesinde kalıyor.
Dubrovnik turistlik bir yer olmasına karşın fiyatlar ise el yakmıyor. Limanın yanındaki Poklisar’da güzel bir ambiyansta yiyeceğiniz başlangıç, ana yemekten oluşan bir öğünün bedeli 200 Kuna (25-30 Euro) civarı, Gunduliceva meydanındaki Kamenica daha ise fiyatlar daha makul. Yemekten sonra şehrin tarih kokan sokaklarında kısa bir yürüyüş yapıp, Pile kapısındaki tarihi Dubravka 1836 kafesinde İtalyan gelatoları andıran ev yapımı dondurmalarıyla damaklarını şenlendirebilirsiniz.
Kamenica: Gunduliceva Poljana 8, Dubrovnik
Dubravka 1836: Brsalje 1, Dubrovnik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder