10 Nisan 2014 Perşembe

Beykoz’un idealist köftecisi Odabaşlar

Günümüzde köfte kötü bir fast food’a dönüştü. Yağsız, lezzetsiz, lastik gibi köfteleri yemeye alışır olduk. Soğuksu’daki Odabaşlar gibi akıntıya kürek çeken mekânların açılıyor olması unut verici.
Beykoz Soğuksu’daki Odabaşlar köfte baba ve oğlunun işlettiği bir aile köftecisi, burada diğer birçok köftecinin aksine fabrikasyona yer yok. Dana, kuzu etinden köfteler el ile yoğruluyor, etin boşluk kısmını kullanmışlar.
Yağlı lezzetli bu köfteler bana Zeytinburnu’daki Merkez Efendi Ahmet Usta’nın köftesini anımsattı, mekânın kalite/ fiyat oranı oldukça yüksek zira köftenin porsiyonu 8 lira. Bir de bu köftenin yanında ekşi mayadan güzel bir ekmek olsa şahane olur.
Köftenin olmazsa olmazı piyaz da sınıfı geçiyor. Bursa’dan getirdikleri Kemalpaşa (peynir tatlısı) yemeği tatlı ile bitirmek isteyenler düşünebilir.
İşinin hakkını veren, işini severek yapan bir köfteci Odabaşlar, güzel bir öğlen yemeği için Beykoz Soğuksu’ya uzanmaya değer.
Köfteci Odabaşlar: Soğuksu Mh., Tuna Sokak No 1, (0216) 322 37 39

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder