23 Eylül 2015 Çarşamba

Sur Ocakbaşı

Sur Ocakbaşı İstanbul’da buryan yenilebilecek en özel mekânlardan birisi. Çiğ köfteyi etsiz yapmışlar ama lezzetli. Çiğ köftenin ardından sofraya güzel bir saç tava teşrif ediyor. Kuzunun sırt kesminden ve kuyruk yağından yaptıkları sac tava sınıfı geçiyor.  Yemeklerin yanında verdikleri pidelerde özenli,  taş fırında odun ateşiyle yapmışlar. 

 Sur perde pilavında da kolaya kaçmamışlar, un tereyağı, yumurta, bal ile hamurlarını yapıyorlar.
 
Sur Ocakbaşı besi kuzu almıyor, Diyarbakır'dan 20 kiloluk erkek kuzular getiriyorlar. Buryan kuzu etinin kuyularda uzun süre odun ateşinde pişirilmesiyle hazırlanıyor.
 
Buryanı günde iki defa yapıyorlar,  öğlen servisi ve akşam servisi için çıkıyor, ara saatlerde ise ısıtılmış buryan olduğundan bu saatlerde uğramamakta fayda var.
 
 
 Ayranı ise doğal,  bir de ayrana koyun yoğurdu ekleseler harika olur. Müşterinin talepleri doğrultusunda tatlı biraz hafifleşmiş, eskiden muzlu, fıstıklı olan tatlılarının yerini  kenger sakızı, yaban mersinli bir tatlı almış. Tatlının yeni hali de güzel ama benim favorim muzlu, fıstıklı olanı.
 
 
Sur Ocakbaşı’nda fiyatlar ise el yakmayacak cinsten,  grup halinde gelirse adam başı 30 TL’ye bütün yemekleri tadabiliyor.




 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder