11 Temmuz 2013 Perşembe

La Boqueria'nın incisi El Quim

Barselona'nın tarihi pazarı La Boqueria'daki El Quim; taze deniz ürünleriyle hazırlanan inanılmaz tapaları uygun fiyata tadabileceğiniz bir adres. La Boqueria’yı bulmak zor değil, turistlerin gözdesi La Rambla caddesinden aşağı inerken sağ tarafta; kime sorsanız gösterir.
La Boqueria'dan içeri girdiğimde taze balık, et, meyve, sebze tezgâhları beni karşılıyor. Sekiz- on sandalyelik El Quim’de yer bulmak mekânı bulmak kadar kolay olmuyor. Yine de şansım yaver gidiyor ve on dakika içinde yer buluyorum. El Quim’de yazılı bir mönü yok, mekânın sunduğu tapalar kara tahtaya İspanyolca yazılı. İspanyollar pek İngilizce bilmediğinden bazı tapa isimlerinin İspanyolcasını bilmekte fayda var.
Yediğim büyük karidesler ve deniztarakları birer başyapıt. İspanyollar karidesi özel bir şekilde tadıyorlar. Karidesin başını kesip önce gövdesini yiyip sonra kafasının suyunu içiyorlar; hatta bunları yaparken karidesi farklı şaraplarla da eşleştiriyorlar. Karidesin gövde kısmı yüksek asitli Riesling üzümünden yapılan şaraplar ve Cava gibi köpüklü şaraplarla tadılırken, karidesin kafasının suyu gibi yoğun lezzetlerle Sherry eşleştiriliyor. Karidesin kafasının suyunun bu kadar lezzetli olduğunu tahmin etmezdim; almejasların suyu da oldukça lezzetliydi.
Deniz ürünlerinin olağanüstü kalitesi düşünüldüğünde El Quim’de fiyatlar makul sayılabilir. Yarımşar porsiyon karides ve deniztarağı toplam onbeş Avro, fasulye ve Cava ikişer Avro. Bu muhteşem yemeğin ardından İspanyolların dünyaca ünlü çikolatacısı Balaguer’e gitmek için yola koyuluyorum.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder