21 Temmuz 2013 Pazar

Malatya Sofrası


İstanbul’da Malatya lezzetleri ararken tesadüfen karşılaştığım bir mekân Malatya sofrası. Restorana girip mönüye bir göz attığımda Malatya yemeklerinden oluşan kapsamı bir mönüleri olduğunu fark ediyorum.
 
Aya köfteli kulak çorbası ile yemeğe başlıyorum, ardından sofraya teşrif eden kiraz yaprağında ekşili köftenin lezzeti hafızada iz bırakıyor. Malatya sofrasının kuyruk yağı, tereyağı eklenerek odun ateşinde uzun süre pişiren kuzu yemekleri lezzetli dillere destan. İsmet İnönü’nün aşçısı İbrahim Baba’nın tarifine sadık kalınarak hazırlanan kağıt kebabın; bilhassa kağıdının temas ettiği alt tarafı  harika.

Kuzu tandır çatılı dokundunuz mu lime lime oluyor, bağımlılık yaratacak bir lezzet. Trakya kıvırcık yerine Malatya'daki gibi doğal beslenen kuzu kullansalar tam bir başyapıt olur. Gereli kebap, kuzu dolma da mönüdeki denemeye değer diğer lezzetler.
Yemeklerin yanında sunulan tereyağlı bulgur pilavı da özen göstermişler. Fiyatlar ise makul sayılır, et yemekleri 15–18 civarı. Taş kadayıf ve tel kadayıf bu kuzu şölenini noktalıyorum.  Malatya sofrası damak tadına düşkünler için bir cennet adeta. Yolunuz Bakırköy’e düşerse bir uğrayın pişman olmazsınız.

Malatya Sofrası: 0 212 583 79 79

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder