15 Mart 2014 Cumartesi

Palukçu

Ön tarafı balık tezgahı arka tarafı lokanta (içkisiz) dürüst bir balıkçı esnaf lokantası Palukçu. Mekanın sahibi  gerçek bir balıkçı; sadece balık satmıyor, tekne ile balığa çıkıyor. Palukçu’un buzdolabına ihtiyacı yok zira balıklar tap taze gelip konukların beğenisine sunulmakta.

Levrek, az mezgitli bir çorba ile yemeğe başlıyorum, çorbanın  kıvamı biraz fazla, un balık tadını bastırmasa daha iyi olur.  Azar balıklardan  tatmak istiyorum. Balıkları kömür ateşinde ızgara yapıyorlar. Izgara fener şişi, balığı marine ederek hazırlamışlar, kuru değil, beğendim , çinekop ızgara da sınıfı geçiyor.
Palukçu’nun yağ çekmeden hazırladığı kızartmalarla uzmanlaşmış. Çifte kavrulmuş mısır ununa hamsi, istavrit, karadeniz mezgidi bulayıp kızartıyorlar. Hamsi güzel, mezgit ise şahane. Salatalarında özen göstermişler. Kuzu kulağı, radika gibi 20 çeşit otla salata hazırlıyorlar, konserve mısır kullanmasalar çok daha iyi olur.
Balık ne zaman ölür? Tabi ki helvasını yedikten sonra! Palukçu'nun mönüsünde helva bildiğimiz helvalardan farklı. Koska helvasına, havuç, elma katarak hazırlamışlar, hoş bir tatlı.Balık fiyatları uygun 10 lira civarında, ‘Hanımlar evinizi kokutmayın’ diye bir slogan bulmuşlar. Tezgahtan seçtiğiniz balığı ızgara veya tavada 3.5 liraya pişirmeleri de takdire şayan.



 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder