22 Şubat 2013 Cuma

Burger Joint

 
New York ünlü hamburgercisi Burger Joint ile aynı isimdeki burgerci İstanbul’da bu lezzeti tatmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Burger Joint fabrikasyona kaçmamış bir yer, etlerini günlük olarak Bebek Kasabı’ndan alıyor. Hamburgerlerini dana biftek ve dana döşü karıştırarak hazırlıyor. 
New York’un ünlü burgercisi Corner Bistro’da Amerikan hamburgerini deneme fırsatım olmuştu. Corner Bistro’da olduğu gibi Burger Joint’te de hamburgerler döküm ızgarada doğalgazla pişiriyor. Bizim hamburgerciler maliyeti düşürmek için etin döş tarafını tercih ediyorlar, oysa gerçek hamburger kaliteli bir bifteği çekip kavram yağı eklenerek yapılıyor. Burger Joint ise  diğer İstanbuldaki burgerciler  gibi kolaya kaçmamış.
İyi bir hamburgerin olmazsa olmazlarında birisi kuşkusuz ki ekmeği. Ekmekler yakındaki bir fırından almışlar, yumuşak güzel bir ekmek. Patatesler de donmuş değil, beş aşamada hazırlamışlar, hamburgerlerin yanına çok yakışıyor.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder