7 Kasım 2013 Perşembe

Riesling vatanındaki restoran

Riesling vatanındaki restoranRen kıyısında Riesling bağlarıyla ünlü Rheingau bölgesinde Ortaçağ'dan günümüze miras kalan mülkte bulunan Schloss Reinhartshausen restoranın şarap yemek uyumu ön plana çıkaran mönüsü dikkat çekici.
Frankfurt merkezinin yarım saatlik bir yolculukla bir dönem Hollanda prensesi Prusyalı Marianne’ne evsahipliği yapmış, etrafı bağlarla çevrili malikaneye ulaşıyorum. Kale çevresinde küçük bir yürüşünün ardından restorandan içeri giriyorum.



Restoran personelin Alman köpüklü şarabı Reisling sekt ikram ederek misafirleri karşılaması hoş bir davranış.Başlangıç olarak balzamik ile süslenmiş salata ve karides’in yanına sauvignon blanc alıyorum.Yüksek asidite, hafif orta gövdeye sahip aromatik, canlı sauvignon blanc karidesle uyum içinde.

Avrupalı gözde şeflerin gözdesi uykuluk
Ana yemek olarak strudel hamurunda pişmiş süt danası, sebze soslu kuşkonmaz yanında dana uykuluğu tercih ediyorum.Bir çeşit sakatat olan uykuluk dünyanın’yüksek mutfak’ yapan pek çok şefi için havyar gibi, fua-gra gibi çok özel bir malzeme iken ülkemizde durum farklı, dana uykuluktan çok kuzu uykuluğu tüketiyoruz. Sütlüce semti ile anılan uykuluk lüks restoranların mönülerinde yer almıyor.
Özenle hazırlanmış lezzetli ana yemeğin yanına servis edilen Spätburgunder (Pinot Noir) şarabı ise beklentimin altında. Reisling, sauvignon blanc’ın yüzyıllardır yetiştirildiği topraklarda genç Pinot noir bağlarından elde edilen şarap hafif gövdeli. Fransa’nın Burgonya bölgesinin karakteristik üzümü Pino Noir’ın Rheingau’da ilerki yıllarda nasıl sonuçlar vereceğini merakla bekliyorum.

Yemeği maskarpone kremalı fındıklı kek ile bitiriyorum. Güzel bir sunumla servis edilen oldukça hafif bir tatlı. Bu hoş lezzet Reisling’den yapılan yarı tatlıgeç hasat şarabına çok yakışıyor. Umarım önümüzdeki yıllarda ülkemiz bağcıları da Alman meslektaşlarını örnek alıp kendi üretiği şaraplarla Türk mutfağının nadide yemeklerini eşleştirip sofralarızırenklendirirler.

Schloss Reinhartshausen : +49 6123 676 333



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder