24 Mayıs 2014 Cumartesi

İstanbul'da gerçek Kayseri mantısı: Çömce Mantı

Bir Kayserili bir aile mekânıişlettiği mantıcının müdavimleri daha çok öğlen yemeği için İş kuleleri yakınlarından gelen çalışanlar. Çömce’nin 5-6 masalık küçük bir salonu var. Mekânın sahibesi Kayserili Hanım 40 tanesi tahta kaşığa sığan orijinal kayseri mantısı yapıyor. İki günde bir mantıyı el ile açıyorlar. Yapılan mantı derin dondurucuda en fazla bir gün bekliyor ve sipariş üstüne pişiriliyor.

Büküm şekilde kapalı, su içine almayan mantı 15 dakika pişiyor. Mantının kıvamını kulak memesinden biraz sert. Acelesi olan müşteriler için 5 dakikada pişen bir başka mantıları da var, o da el yapımı. Patatesli, peynirli mantı ve hıngal da yapıyorlar. Evde nasıl yemek yapıyorlarsa burada da aynı şekilde yapıyoruz diyorlar. Köy tereyağı, ev salçası kullanıyorlar, yoğurt ise fabrikasyon. Mantılarda emek harcandığı belli ama mantılar hafif, mideye oturmuyor. Yolunuz İş Kuleler'e düşerse Çömçe'ye uğramaya değer.




 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder