14 Ağustos 2013 Çarşamba

Boğaza karşı bira keyfi

Ülkemizde bira pazarı nitelikten ziyade nicelik ön planda, birçok bira markası var ama biraların yüzde doksanbeşi pilsen tipi bira. Oysaki pilsen birası, Çek Cumhuriyeti’nin Plzen kentinde keşfedilmiş, ale ve lager ana kategorilerindeki yüzlerce çeşit biradan bir lager türü. Bebek’teki Taps daha önce tatmadığınız farklı biralarla tanışacağınız bir brewery.
Boğaziçi Üniversitesi’nin Bebek kapısının hemen bitişiğindeki Taps’ın boğaz manzaralı üç katlı mekânın çok hoş bir ambiyansı var. Sipariş etmeden önce azar azar tadıp hangisini seçeceğinize karar veriyorum. Mönüde her gün dört çeşit bira bulunuyor, iki üç haftada bir mönüdeki bira çeşitleri değişiyor. Müşterilerin alışkın olmadığı biraları minik bardaklarla tattırmaları güzel bir uygulama.
Biralar ithal değil, Gebze'de kendileri üretiyor. Oldukça maltlı Marzen ve isli bira Rauchbier (smoked beer) şimdiden favori oldu. Red ale ülkemiz biraseverlerin pek bilmedikleri ilginç bir bira.
Strong ale ise içimi sert bir bira. Sert biralardan hoşlanmayanlar için alkol oranı düşük, içimi hafifli Köln birası Kölsh biçilmiş kaftan. Ayrıca şişelenmiş Kölsh ve smoked beer'ı yanınıza alıp, evde bira keyfi yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder