1 Kasım 2014 Cumartesi

Boğaz manzarası eşliğinde balık keyfi: Set Balık

Boğazda makul fiyatla balık-meze keyfi yapabilecek ender restoranlardan birisi Set Balık. Mekânın manzarası da doyumsuz mezeleri de. Mekân sahibini diğer birçok balıkçıların aksine kendini geliştirmek isteyen bir yönü var, mutfakta yeni tatlar araştırmakla geçiyor. Mönüsünde yirmişer soğuk ve sıcak meze var ama malzeme kalitesini belli bir düzeyde tutturuyor.
Çeşitli otlardan yapılan salatalar da mönüyü zenginleştirmiş. Başlangıç olarak safranlı lagosu ısmarlıyorum, ardından sofraya tatlı ekşi soslu bademli kırlangıç teşrif ediyor. Lagosta şef hünerlerini ortaya koymuş, tatlı eksili kırlangıçta sınıfı geçti. Son günlerde İstanbul’daki birçok meyhane mezelerde hazır malzeme kullanıp işin kolayına kaçınca sterilize yemeklere alışık olduk. Herkes Mersine giderken Set tersine gitmiş ve taramayı geleneksel tariflere sadık kalınarak hazırlamışlar,  şapka çıkartılacak bir lezzet.
Levrek ve midyeyi pazıya sarıp mantı yapmışlar,  yaratıcı olduğu kadar lezzetli. Körili sebze yatağında fener balığı tempura ve yine sebze yatağında sunulan akya balığı mönüdeki diğer ilgi çekici lezzetler.  Ahtapotu ise fazla pişirmişler, biraz kurumuş.  Ahtapotu da İspanyollar gibi doğru yapsalar, konuklarına dört dörtlük bir yemek resitali yaşatacak Set Balık.
Set balık mezelerde olduğu gibi tatlılara da özen göstermiş. Yemeği tatlıyla noktalamak isteyenler için tahinli kabak parfe, beyaz çikolatalı volkanik, fıstıklı kadayıf, ayva tatlısı gibi hoş alternatifler var
 
Set’te fiyatlar boğazdaki diğer yerlere kıyasla yüzünüzü güldürecek cinsten, durum böyle olunca bu lezzet diyarından ayrılırken geriye cüzdanınızı hafifletmeden çıkmanın haklı gururu kalıyor.
Set Balık: Haydar Aliyev cd. No:18, Tarabya

  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder