28 Haziran 2014 Cumartesi

Tokat kebabının İstanbul’daki adresi-Anadolu Sofrası

Çengelköy’deki Anadolu Sofrası İstanbul'da pek fazla tanınmayan Tokat kebabını yapan ender mekânlardan birisi. 
İşinin hakkını veren, işini severek yapan bir mekân burası, Tokat kebabı için özel bir fırın yapmışlar. Lezzeti dillere destan bu kebap taş fırında, guryan ateşinde pişiyor. Patlıcan, kuzu arka budu, kuyruk yağı bir şişe; sarımsak, biber, domates, kuyruk yağını diğer bir şişe takıp fırında sallandırıyorlar.
Anadolu sofrası kullandığı malzemeleri özenle seçiyor; kuzular Balıkesir’den, sarımsaklar Taşköprü’den, patlıcanlar Gönen’den, biberler bahçe biberi. Patlıcanın çekirdeksiz ve acı olmaması ve kebabın is kokmamasına dikkat ediyorlar.
Kebaplar yarım saat piştikten sonra sofraya teşrif eden Tokat kebabı mideye kadar göze de hitap ediyor. Taş köprü sarımsağı erimiş, jöle gibi olmuş, şişten akan sularla sos yemeğe ayrı bir lezzet katmış. Çatal bıçakla hiç uğraşmayın; patlıcan, domates, sarımsak, et, biberi lavaş sarıp bu lezzetin keyfini çıkarın!
Bir de kebabı but yerine bütün kuzudan etini yapsalar baş yapıt olur.  Fiyatlar makul sayılır, 15-20 lira civarı. Umarım Anadolu'nun zengin mutfağını yansıtan böyle ilginç mekânlar çoğalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder