3 Nisan 2016 Pazar

Geleneksel Roma mutfağının vazgeçilmez adresi-Matricianella

 
Zengin tarihiyle Roma bir açık hava müzesinden farksız. Kentin dar sokaklarında, güzel meydanlarında gezerken gizlenmiş bir lezzet vahası karşıma çıkıyor. Matricianella gerçek Roma mutfağını keşfetmek isteyenler için çok özel bir restoran. Yolumun üstündeyken bir uğrasam diyorum ve şansım yaver gidiyor; tıklım tıklım dolu mekânda bir masa bulabiliyorum.
Geleneksel Roma mutfağı sakatat ağırlıklı, bu mutfağın en popüler yemeği de fritti romano adındaki anti-pastiler (başlangıçlar). Burası uykuluk, beyin, enginar kızartması cervello e animelle ve carciofi fritti’yi kentte en iyi yapan yerlerden birisi. Fazla yağ çekmeden hazırladıkları kızartmalar hafif oldukları kadar lezzetli. Sakatat meraklıları için tripe romano  (işkembe) bir diğer seçenek.

Matricianella’da yemekleri istediğiniz şarapla eşleştirmeniz mümkün, mekânın şarap mönüsü bir ansiklopedi gibi. Pasta yemeyi Da Felice’ye bırakıp secondo (ana yemek) olarak coda alla vaccinara (dana kuyruğu) ısmarlıyorum. Kemiklerle birlikte servis edilen coda alla vaccinara da sınıfı geçiyor. Tatlı faslını kentin ünlü bir gelatocusuna bırakıp Pantheon’a doğru yola koyuluyorum. http://www.matricianella.it/
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder