10 Mayıs 2015 Pazar

Urfalı Şavak Usta’nın kebabı bir başkadır


İstanbul’un Horhor semtine küçük Urfa desek yanılmış olmayız zira burada yaşayanlar geleneklerini ve mutfak kültürlerini Aksaray’ın ara sokaklarında yaşatıyorlar. Horhor’da birbirinden iyi kebapçı var ama bunların içinde Şavak Usta’nın yeri apayrı.
Şavak Usta’da salaş, samimi bir ortamda gerçek kebap keyfinin tadına varıyorsunuz. Kebaplar satır ile hazırlıyor. İşinin hakkını veren, işini severek yapan bir yer burası. İçli köfteyle yemeğe başlıyorum. Dana kuzu karışımından yaptığı içli köfte kuru değil, biraz acılı ama lezzetli ilik koysalar daha iyi olur.

Kuzu ciğeri Mersinliler gibi etlerin aralarına kuyruk yağı koyarak hazırlamışlar iyi de olmuş. Azar azar fıstıklı, patlıcanlı, haşhaşlı kebabı ısmarlıyorum. Kebapları dana–kuzu karışımından yapmışlar, kuyruk yağını da esirgememişler, kebablardan deyim yerinde ise lezzet fışkırıyor.
Her gün de kebap yenmez tabii ama yense de böylesi yenmeli. Fiyatlar da hesaplı olunca geriye bu lezzet diyarından cüzdanı hafifletmeden çıkmanın haklı gururu kalıyor!

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder