12 Temmuz 2014 Cumartesi

Masallar şehrinin şık restoranı

Masallar şehrinin şık restoranıHoş butiklerin, büyüleyici Art Nouveanue yapıların sıralandığı Josefov bölgesindeki La Degustation Boheme; sunduğu yaratıcı yemekleriyle Prag’a yolu düşenlerin uğraması gereken bir lezzet durağı.
Eskişehir meydanından kısa bir yürüyüşle La Degustation’a ulaşıyorum.İçeriye girer girmez ahşap mobilyalarla dekore edilmiş elegan bir salon beni karşılıyor. Restoranın mönüsü her gün revize ediliyor. Öğlen mönüsünde yemekler 120 CZK (6 Euro), akşamları ise 40 Euro’ya dört çeşit yemek mümkün. Akşamlarla mekan dolu olduğundan önceden rezervasyon yaptırmak şart. Fiyatlar uygun gibi gözükse de yemeklerin küçük porsiyonlarda sunulduğu unutulmamalı, La Degustation‘da amaç doymaktan çok tatmak.


Mekanın yedişer yemekten oluşan iki farklı degüstasyon mönüsü var. Dégustation du Chef” mönüsü günümüz tatlarının deneysel yorumlanmasıyken, Degustation Boheme Bourgeoise ise yüzyıldan daha uzun bir süre öncesine ait reçetelerin yeniden keşfinden oluşan geleneksel bir mönü. Ayrıca restoranın her bütçeye hitap eden bir şarap kavları da var.
Yemekten önce tadım hoşluğu‘amuse bouche’ olarak ikram edilen crispy ekmek arasında beef tartar oldukça lezzetli.
Başlangıç olarak sipariş ettiğim çeşitli otlar, irmik ve tereyağı ile hazırlanan pureli salyangoz güzel bir başlangıç yemeği, portakallı kereviz çorbası ise beklentimin biraz altında kaldı.
Yemekleri beklerken salonun bitişimdeki açık mutfaktan yemeklerin yapılışını izlemek keyif verici. Şef hazırladığı yemekleri sunarken yemek hakkında bilgiler vererek misafirleri gastronomik bir yolculuğa çıkarıyor.
Minik porsiyonlarda iki ana yemek ısmarlıyorum.İlki trüf soslu ile hazırlanmış ev yapımı makarna tam bir başyapıt, ikincisinde ise şef bifteği Dijon dondurması ile eşleştirerek yaratıcılığın sınırlarızorluyor. Yemeği hafif ama lezzetli bir tatlı olan tropikal meyveli krem brülle ile sonlandırıyorum.
Yemeklerin kalitesi ve kusursuz servis göz önüne alındığında La Degustation’un neden Michelin rehberinde tavsiye edildiğini anlamak zor olmuyor.
Mekândan ayrılırken restoran müdürü Tomas'ın misafirleri içinde minik kek olan hediye paketleriyle uğurlaması takdire şayan, yakında bir Michelin yıldızı alırlarsa sürpriz olmaz.

La Degustation Boheme Bourgeoise : http://www.ladegustation.cz/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder