5 Ekim 2013 Cumartesi

Gerçek Adana kebabının İstanbul’daki adresi- Yusuf Usta

Gerçek Adana kebabının İstanbul’daki adresi- Yusuf UstaArap kültüründen mutfağımıza miras kalan kebabın tarihi insanoğlunun ateşle tanışması kadar eski. Günümüzde bu lezzetin popülaritesinin artmasıyla kimi kebapçılar servis ve ambiyansa ağırlık verip kebabı batılı bir formata sokmaya çalışırken, kimileri ise özensiz malzemeler kullanarak kebabı özünden uzaklaştırdı. Bu rüzgâra kapılmayıp bildiği işi en iyi şekilde yapmayı sürdüren de yok değil, tıpkı Suadiye’deki Yusuf Usta gibi.

Ocakbaşıların vazgeçilmezi Adana kebabını geleneksel yöntemlerle yapan Suadiye’deki Yusuf Usta her Adana kebabı severin uğraması gereken bir adres. Minibüs caddesinin hemen paralelindeki bu mütevazı kebapçıda makul fiyata gerçek bir Adana kebabı tadabiliyorsunuz. Mekânın ağaçlıklarla kaplı ferah bahçesindeki masama ilerliyorum. Garsonlar hemen ilgilenip ufak tabaklarda salatalar, nane, roka ve marul gibi yeşillikleri servis ediyorlar. Az çiğ köfte sipariş ederek yemeğe başlıyorum. Dana etinden yapılan çiğ köftenin baharatı kıvamında, tadı fena değil.
Ana yemek sunulan Adana Kebap ise sıra dışı bir lezzet. Yusuf Usta kebabın malzemelerini özenle seçiyor. Adana kebap için iki yaşında erkek koyunun but kısmını kullanıyor, etin sinirlerini özenle ayıklıyor ve Adana Kebabın olmazsa olmazı kuyruk yağını da eksik etmiyor. Satır kıymasından yapılan kebap odun ateşinde pişirip, müşterilere sunuluyor.
Kebap oldukça lezzetli, iyi pişmiş ama içi sulu kalmış, kurumamış. Kuzu şişte çok başarılı, ağızda eriyor. Kebabın yanında sipariş ettiğim Adana’dan gelen şalgam suyu markette satılanlar gibi kimyasal tatlar içermiyor, oldukça doğal ve kebapla güzel bir ikili oluşturuyor.
Bu güzel kebap ziyafetinin ardından gelen 25 liralık hesap ise üzmüyor, fiyatlar oldukça makul seviyede. Kebaplar 20 TL. çiğ köfte, künefe 7.5 TL., şalgam 5 TL. Dileyenler kebaplarını içkiyle de eşleştirebilir, lâkin içkiyi çok kaçırırsanız, hesap pusulasının kuzeyi göstereceğini akılda tutmakta fayda var.
Yusuf Usta: Eminpaşa caddesi, No 65, Suadiye -tel: 0216 46351 36




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder