14 Eylül 2014 Pazar

Boğaz manzarası eşliğinde deneysel mutfağa yolculuk- Chilai

Bebek’teki Chilai; deneysel mutfağıyla öne çıkan mönüsüyle konuklarına unutulmaz bir yemek deneyimini vaat ediyor.
Bebeğin semtin eski ismi Chilai’de seçici damaklar renkli ve lezzetli bir yolculuğa çıkarıyor. Bistro, bar, lounge, özel tasarım takı koleksiyonu, sanat galerisi, sushi bar ve fine dining'den yer aldığı Chilai’nın her bir katı ayrı ayrı dekore edilmiş. Giriş kattaki bistroda ahşap masalarla bezenirken fine-dining katı ise deri koltukları, duvar kağıtları ile çok daha formel bir ambiyansa sahip.
Deniz kıyısındaki masama geçip, mönüye bir göz attıktan sonra yemeğe panelenmiş keçi peyniri camambert, şarapla karamelize edilmiş armut ve erik, badem krokant ile başlıyorum. Şef Armani bu tabakta hoş bir sinerji yakalamış. Dört havyarlıraviyolı’de es geçilmemesi gereken bir lezzet, başlangıçlarda şef dokusal kontrastlar yaratmış, yumuşaklar ve kıtır, sulu ile çıtır arası dengeler gibi.
Ana yemek olarak zeytinyağında bekletilmiş dana bonfile madalyonu ısmarlayıp yanına Kayra Vintage Cabernet Sauvignon Single Vineyard'la eşleştiriyorum. Et istediğim gibi orta pişmiş kurumamış, içi sulu, lezzetli, şarap sıcak iklimde üretildiğinden biraz alkolu fazla olmuş ama yemekle uyum sağlıyor.
Şef Amani malzemeleri özenle seçiyor, iki haftada bir fine dining mönüsünü revize ediyor. Dana bonfile madalyonunun ardından sous vide ile yapılan dana uykuluk ve dana yanak deniyorum. Sous vide son zamanlarda fine dining restoranlarda popüler olan bir pişirme tekniği. Bu yöntemde vakum poşetlerine sarılan etler; su dolu ultrasonik banyoda düşük sıcaklıkta uzun süre pişiyor.
Dana yanak Michelin yıldızlı restoranlarla boy ölçüşebilecek bir lezzet ayrıca şefin patatesleri sous vide ile yapması çok akılıca olmuş. Dana uykuluk ise beklentimin biraz altında kuzu uykuluğu ızgarasını tercih ederim. Şef ile biraz sohbet edip, kuzu uykuluğun mabeti Halıcıoğlu’undaki Sadrazam Mahmut'a uğramasını tavsiye ediyorum.
Chilai‘ın mönüdeki baştan çıkarıcı tatlılar ile yemeği noktalamak için biçilmiş kaftan. Tatlılarda Godiva çikolatası kullanıyorlar, dondurmaları kendileri yapıyorlar: Ismarladığım çikolata şelalesinin yanında sundukları közlenmiş patlıcanlı dondurma sıra dışıbir lezzet.

Muhteşem manzara eşliğinde birbirinden ilginç lezzetler sunan Chilai’de fiyatlar ilk bakışta yüksek görülse de yurtdışındaki Michelin yıldızlı restoranlarla karşılaştırıldığında bu durum kabul edilebilir zira Chilai’de yemekler Michelin yıldızlı restoranlarla boy ölçüşebilecek düzeyde . Fine dining restoranında iki kişilik bir yemeğin 300 TL. civarına mal olduğu Chilai özel günlerde düşünülebilecek güzel bir adres.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder