Yurtdışına
gittiğimde ziyaret edeceğim restoranların seçimine özen gösteriyorum zira Tripadvisor,
Zagat’ta kullanıcılardan çok yüksek puan alan restoranlarda hayal kırıklığı
yaşanabiliyor. Bazı mütevazı mekânlar ise çok güzel yemekler yapsalar da salaş
olduklarından Michelin’de yer almayabiliyorlar. Le Baratin’de böyle bir
restoran.
Paris’in turistlik olmayan bir semtinde yer alan restorana ulaşmanın en kolay yolu metro zira Le Baratin Pyrénées durağından bir taş atımı mesafesinde. Le Baratin ufak bir restoran, akşam yemeği için günler öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor, internet siteleri yok ve İngilizce bilmiyorlar.
Le Baratin: 3 Rue Jouye-Rouve, 75020, Paris
La Cerisaie: 70 Boulevard Edgar Quinet, 75014, Paris
Paris’in turistlik olmayan bir semtinde yer alan restorana ulaşmanın en kolay yolu metro zira Le Baratin Pyrénées durağından bir taş atımı mesafesinde. Le Baratin ufak bir restoran, akşam yemeği için günler öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor, internet siteleri yok ve İngilizce bilmiyorlar.
Akşam
altı buçukta Le Baratin’e uğrayıp bir şansımı denemek istiyorum. Mekândan içeri
girer girmez Le Baratin’in aksi patronuyla karşılaşıyorum. Hareketleriyle
Ratatouille filmindeki gurmeye benzeyen bu adam aksilikleriyle Paris’e nam
salmış. Yer var mı diye sorduğumda ‘şurada otur, bir deftere bakayım diyor’. Uzun uzun deftere
bakıyor, sabırlı bekleyişimin meyvasını bir masa bularak alıyorum.
Başlangıç
olarak bıldırcın ısmarlıyorum ardından sofraya dana yanak teşrif ediyor. İlki güzel, ikincisi şahane. Dana yanağın
üzeri karamelize olmuş acaba içini kuruttular mı diye düşünüyorum. İçinin sulu
kalmasını başarmışlar, rüyalarına girebilecek mükemmellikte bir yemek.
Cahors’la da güzel bir sinerji oluşturuyor. Fiyatlar da makul olunca geriye Bu
lezzet diyarından cüzdanınızı hafifletmeden çıkmanın haklı gururu kalıyor!
Bir
başka akşam Montparnasse kulesi yakınlarında La Cerisaie adında küçük bir
bistroya konuk oluyorum. Öğünler L’Ardoise denen karatahtada tebeşirle yazılı
çünkü her gün malzeme durumuna göre farklı yemekler pişiriliyor.
İki kişinin
çalıştığı altı masalı mini bir restoran burası, şef salonun yan bölmesindeki
mutfağında yemekleri yaptıkça zile basıyor, garson hanım da yemekleri servis
ediyor. Başlangıç olarak aldığım terrine sınıfı geçiyor. Ana yemek olarak
sipariş ettiğim işkembe yemeği göz dolduruyor. Yolunuz Paris’ê düşerse ‘Bib
Gourmand’ ödülüne sahip La Cerisaie’ye uğramaya değer.
Le Baratin: 3 Rue Jouye-Rouve, 75020, Paris
La Cerisaie: 70 Boulevard Edgar Quinet, 75014, Paris
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder