Açılalı bir sene
olmasına karşın adından söz ettirmeye başlayan bir suşici Yada. Suşileri beklerken edamame (buharda pişen soya
fasulyesi) atıştırmak keyifli. Mitsia ebinde kullandıkları karides dondurulmuş
değil, biraz yağlı ama baharat severler için güzel bir alternatif.
Yada kullandığı
malzemeleri özenle seçiyor, birçoğu taze ve Çanakkale’den getiriyor. Mekân hoş dekore
edilmiş, suşi tezgâhının yanındaki oturma grubu biraz yükseltilir; misafirler
yedikleri suşilerin nasıl yapıldıklarını görebilirse dört dörtlük olur.
Yada suşileri Türk
damak tadına uyarlamak için ufak rutuşlar yapmış. Hem suşilerin hem şasimilerin
sunumları oldukça güzel damaktan önce göze hitap ediyorlar. Ebi tempura roll
lokum gibi, dragon roll’daki yılan balığı ülkemizde olmadığından yurtdışından
tedarik etmişler. Klasik bir roll olarak California roll ve yengeçten
hazırlanan volcano roll denemeye değer diğer lezzetler. Rolların fiyatı 25 lira
civarında. Çiğ balık sevenler için mönüde şasimiler mevcut.
Suşi ucuz bir yemek
değil, gerçek bir suşi ustası olmak için en az yirmi sene gerekiyor. Yada ‘yı
Japonya'daki veya Avrupa’daki Michelin yıldızlı Japon restoranlarla
karşılaştırmak haksızlık olur ama iyi bir çaba içindeler.
YadaSushi: Koru cd. No 5-6, İstinye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder