Kavurucu sıcakların yaşandığı
bir yaz günü güneyin incisi Antalya’dayım. Kent alışılmış kalabalığından uzak
zira rublenin değer kaybı turizme ağır bir darbe vurmuş, şehre gelen Rus
turist sayısı yarı yarıya azalmış. Lara yakınlarında konakladığım Kremlin Place
tesisinin fiyatları şubattaki erken rezervasyon fiyatları düzeyinde.
Turistlik kentlerdeki
otellerin restoranlarından uzak durmaya çalışırım. Beş yıldızlı tesislerdeki açık
büfeli lokantalardaki yemekler çoğunlukla özensiz olur ve buralarda Türk
yemekleriyle tanışan turistler Türk mutfağıyla ilgili kötü bir izlenim edinirler.
Kremlinde de durum farklı değil, açık büfedeki yemeklerin çoğu fabrikasyon.
Otel merkeze otuz kilometre, günde yüzlerce yemeğin sunulduğu tesiste aç mı kaldım
acaba diye düşünürken imdadıma tesisin içindeki Marine restoran yetişti.
İlk önce masama tam yağlı
güzel bir Ezine peyniri geliyor. Peynir rakıya yakışıyor, bu peynirin neden kahvaltıda
verilmediğini garsona soruyorum. Garson kahvaltı da bu peynirin sunulduğunu
söylüyor ama nedense dört gün bu peynire açık büfede rastlayamıyorum.
Kalamar sakız gibi değil,
ağızda geriyor, dil baliği da güzel, ayçiçekyağı yerine zeytinyağıyla
kızartsalar çok daha iyi olur. Aksamları Grek müziği eşliğinde yemeklerin
sunulduğu Marine den genel olarak olumlu bir izlenimle ayrılıyorum.
Tatilimin bir diğer akşamı
Kremlin Place’daki Türk restoranı uğruyorum. Başlangıçta verilen mezeler
fabrikasyon olunca Adana kebaptaki beklentim düşüyor. Dana etiden köfte mi
yiyeceğim derken bir sürpriz oluyor satir etinden bir kebap geliyor. Kebap dana
etinden hazırlanması karşın kuzu boşluğuyla yağlılık sağlanmış İstanbul’daki birçok
adana kebapçısından iyi bir kebap yapmışlar, odun ateşinde pişen tırnak pidede
lezzetli.
Son akşam sıcaklığın
biraz düşmesini fırsat bilip kent merkezine gidiyorum. Antalya'nın meşhur piyazını denemek için
kentin en eski piyazcılarından Mustafa'ya uğruyorum. Barselona El Quim’deki
lezzet bombası fasulyelerin tadı hala damağımda, Antalya’da benzer bir tat
bulur muyum acaba diye umutlanıyorum ama Koska tahiniyle hazırlanan piyaz
beklentimin çok altında kalıyor.
Marine Restoran: Kremlin Place, Kundu Köyü
Antalya
Piyazcı Mustafa: İsmet Paşa Caddesi, 419 Sokak
6/C
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder