Sur Ocakbaşı İstanbul’da buryan yenilebilecek en
özel mekânlardan birisi. Çiğ köfteyi etsiz yapmışlar ama lezzetli. Çiğ köftenin
ardından sofraya güzel bir saç tava teşrif ediyor. Kuzunun sırt kesminden ve kuyruk
yağından yaptıkları sac tava sınıfı geçiyor.
Yemeklerin yanında verdikleri pidelerde özenli, taş fırında odun ateşiyle yapmışlar.
Sur perde pilavında da kolaya
kaçmamışlar, un tereyağı, yumurta, bal ile hamurlarını yapıyorlar.
Sur Ocakbaşı besi kuzu almıyor,
Diyarbakır'dan 20 kiloluk erkek kuzular getiriyorlar. Buryan kuzu etinin
kuyularda uzun süre odun ateşinde pişirilmesiyle hazırlanıyor.
Buryanı günde iki defa yapıyorlar, öğlen servisi ve akşam servisi için çıkıyor,
ara saatlerde ise ısıtılmış buryan olduğundan bu saatlerde uğramamakta fayda
var.
Ayranı ise doğal, bir de ayrana koyun yoğurdu ekleseler harika
olur. Müşterinin talepleri doğrultusunda tatlı biraz hafifleşmiş, eskiden muzlu,
fıstıklı olan tatlılarının yerini kenger
sakızı, yaban mersinli bir tatlı almış. Tatlının yeni hali de güzel ama benim
favorim muzlu, fıstıklı olanı.
Sur Ocakbaşı’nda fiyatlar ise el yakmayacak cinsten, grup halinde gelirse adam başı 30 TL’ye bütün
yemekleri tadabiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder