Levent
Avantgarde Otel’deki kokteyl atölyesi kendi kokteyllerini yapmak isteyenler
için keyifli bir aktivite.
Kimya
mühendisi olmanın alışkanlığıyla farklı karışımlar yaparak değişik lezzetler
yaratmak hep ilgimi çekmişti. 2000’lerin başında Vefa Zat’ın kokteyl rehberini
alıp evde derme çatma bir kapla çeşitli formulasyonlar deneyip lezzet keşifleri
yaptığım günler sanki dün gibi.
15
senede köprünün altından çok sular geçti artık her şeyin atölyeleri (workshop)
olduğu gibi kokteylin de workshopu var. Levent Avantgarde Oteldeki miksolojist
Öztürk Koca’nın atölyesi de kokteyl sanatıyla tanışmak isteyenler için biçilmiş
kaftan.
Beş
farklı kokteylin yapıldığı workshop’un ilk kokteyli Lynchburg Lemonade. Jack
daniels, cointreau, sweet&sour mix, sprite ile hazırlanan bu kokteyl viski
sevmeyenleri bile hayran bırakacak bir lezzet. Ardından cin ve martininin güzel
bir birlikteliği olan Botanist Martini kokteylini yapıyorum. Yüksek alkollü bu
kokteylden birkaç yudum alıp, geleneksel bir Küba içkisi olan Mojito ‘nun
hazırlığına geçiyorum. Damaktan önce göz
hitap eden bu hoş kokteylden sonra Meksika’dan tüm dünyaya yazılan bir lezzet
rüzgârı olan Margarita workshop’a renk katıyor.
Atölyedeki
kısa süre boyunca beş reçete üzerine çalıştık ama onlarca ana içki, yardımcı
içki ve meyve sularını karıştırıp binlerce farklı kokteyl yapmak mümkün. Soğuk
kış günlerinde içinizi ısıtacak Winter Glaze ile yazımı noktalıyorum, afiyet
olsun.
Winter
Glaze
Finlandia cranberry 3
cl
Sıcak elma suyu 7 cl
Çubuk tarçın 1 adet
Kakule 2 adet
Yıldız anason 1 adet
Küçük dilim zencefil 1
adet
1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı: Elma suyu
hariç bütün malzemelerimizi bardağımıza eklenir. Elma suyunu biraz ısıtın ama
kaynatmayın. Bardağımıza elma suyumuzu koyup karıştıralım. Servise hazır,
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder