Kebaplarda Balıkesir, Afyon kuzu eti kullanıyorlar, etler zırhla çekiliyor. Zırhla çekilmiş dana eti, kuzu boşluğu, kuyruk yağıyla gerçek bir Adana yapıyorlar, et ağızda eriyor. Her gün de Adana yenmez tabii ama yense de böylesi yenmeli.
Kebabın yanında sunulan ayrana da özen göstermişler, Fatih’in doğal yoğurtlarıyla ünlü yoğurtçusu Eriş’ten almışlar. Pideyi kendileri yapmıyor ama odun ateşinde pişmiş lezzetli bir pideleri var. Kuzu ciğeri günlük, ciğerin arasında kuyruk yağı eklemeyi de esirgememişler, hafızada iz bırakacak bir lezzet. Kuzunun arka bacağından da şiş yapmışlar, etin sinirlerini iyi ayıklamış, lokum gibi adeta.
Üst katta şark odası diye küçük bir odaları var, akşamları saz ekibi gelip sıra gecesi düzenliyorlar. Emin Usta’da fiyatlara yüzünüzü güldürecek cinsten. Bir porsiyon (180 gram) Adana 15 lira, yüz yirmi gram et içeren dürüm ise 10 lira.
Emin Usta’da kebap keyfinin ardından Fatih’in bir diğer eskimeyen mekânın Adana Tatlıcısı’na doğru uzanıyorum. Yıllardır bir ufacık lezzet satıyorlar. Burma güzel, taş kadayıfı enfes. İki liraya damağım tatlanıyor.
Emin Usta: Prof Naci Şensoy Caddesi No:6, Karagümrük
Adana Tatlıcısı: Macar Kardeşler Caddesi No: 13, Fatih
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder