Balkan göçmenlerinin mutfağımıza
kazandırdığı bir lezzet olan köfte; farklı illerimizde değişik biçimlerde
karşımıza çıkıyor. Bu kültürel çeşitlilik ülkemizi bir köfte cennetine
dönüştürmüş durumda. Nişantaşı’ndaki Arif Bey Köfte bu geleneği İstanbul’da
yaşatan güzel bir adres.
Arif Bey işinin hakkını veren,
işini severek yapan bir kişi, kullandığı malzemeleri özenle seçiyor. Priştine
göçmeni Arif Bey uzun yıllar Kütahya’da yaşamış, bu kentle bağlarını koparmamış.
Köftenin etinden tutun da sütlaçtaki sütüne kadar birçok malzemesini
Kütahya’dan temin ediyor.
Dana etinden
hazırlanan köfteleri kömür ateşinde pişiriliyor. Sade, kaşarlı, sucuklu,
baharatlı köfteleri var. Köfteler yağlı, kurumamış, içi sulu ve lezzetli. Sucuklu
köfteden deyim yerinde ise lezzet fışkırıyor, sade köftesini de kesinlikle
denemeye değer. Köftenin yanında sunulan formülü sır gibi saklanan patates
püresi de köftelere yakışıyor ama benim favorim közde patlıcanla yapılmış
beğendi zira aşırı unla yapılmamış, is tadı hissediliyor.
Lezzetli köfteler yaptığı kadar
çevreye karşıda duyarlı bir mekân Arif Bey köfte. Kömür dumanıyla çevreyi
rahatsız etmemek için filtre sistemi yapmaları diğer işletmelere örnek teşkil
edecek bir uygulama. Cumaları mantı günleri var, denk gelsirseniz sakın kaçırmayın! Tereyağlı kurufasulyeleri de denemeye değer.
Turşuda da kolay kaçmamışlar,
fabrikasyon değil, kendileri yapmışlar. Benzer bir durum tatlılardaki kaymak
için de geçerli. En iyi restoranlarda bile doğru dürüst kaymak bulmak bu kadar
zorken, Kütahya’dan getirdikleri sütle
manda kaymağını yapmaları da ilginç bir detay.
http://www.arifbeykofte.com/
http://www.arifbeykofte.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder