İstanbul’da Malatya lezzetleri
ararken tesadüfen karşılaştığım bir mekân Malatya sofrası. Restorana girip
mönüye bir göz attığımda Malatya yemeklerinden oluşan kapsamı bir mönüleri
olduğunu fark ediyorum.
Aya köfteli kulak çorbası ile
yemeğe başlıyorum, ardından sofraya teşrif eden kiraz yaprağında ekşili köftenin
lezzeti hafızada iz bırakıyor. Malatya sofrasının kuyruk yağı, tereyağı
eklenerek odun ateşinde uzun süre pişiren kuzu yemekleri lezzetli dillere
destan. İsmet İnönü’nün aşçısı İbrahim Baba’nın tarifine sadık kalınarak
hazırlanan kağıt kebabın; bilhassa kağıdının temas ettiği alt tarafı harika.
Kuzu tandır çatılı dokundunuz mu lime lime oluyor, bağımlılık
yaratacak bir lezzet. Trakya kıvırcık yerine
Malatya'daki gibi doğal beslenen kuzu kullansalar tam bir başyapıt olur. Gereli
kebap, kuzu dolma da mönüdeki denemeye değer diğer lezzetler.
Yemeklerin yanında sunulan
tereyağlı bulgur pilavı da özen göstermişler. Fiyatlar ise makul sayılır, et
yemekleri 15–18 civarı. Taş kadayıf ve tel kadayıf bu kuzu şölenini
noktalıyorum. Malatya sofrası damak
tadına düşkünler için bir cennet adeta. Yolunuz Bakırköy’e düşerse bir uğrayın
pişman olmazsınız.
Malatya Sofrası: 0 212 583 79 79
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder