Bir sonbahar akşamı romantizmin başkenti Paris’teyim. Sen nehri
kıyısında bir tekne gezisinin ardından Champs Elysees’nin Michelin yıldızlı
restoranı Robuchon’a doğru yola koyuluyorum. Fransız mutfağına yön veren Gault Millau rehberi
tarafından yüzyılın şefi ünvanına layık görülen Michelin Yıldızı rekortmeni
Joël Robuchon’un Las Vegas’tan Tokyo’ya uzanan birçok yerde restoranları var
ama Paris’teki restoranların yeri apayrı.
Champs
Elysees’in başındaki restorandan içeri girdiğimde mekânın zevkli dekoru, şık
masa düzeni dikkatimi çekiyor. Yemekten önce espresso köpüğü ile hazırlanış bir
tadım hoşluğu ikram ediyorlar. Başlangıç olarak servis edilen üzeri sebzelerle
bezenmiş deniz ürünleri konfiti de oldukça başarılı.
Gastro senfoni mekânın
medarı iftiharı bir öğün ile devam ediyor. Malzemelerin
renkleri, dokuları ve bir araya getirildiklerinde damak ve göze yansıttıkları
uyum çok önemseyen şef harika bir mezgit yapmış. Mezgitin yanında ise Robuchon’un
dünyaca ünlü patates püresi var. Enfes bir tereyağı ile hazırlanan bu püre
mezgitin yanına çok yakışıyor. Yemeği dört çikolatalı brownie ile noktalıyorum. Pierre herme, Michel Chaudun gibi Paris’in dünyaca ünlü pastaneliyle boy ölçüşecek seviyede bir lezzet. Bu muhteşem yemeğe tek gölge düşüren ise Robuchon servis ücretini müşterinin takdirine bırakmayıp hesaba yansıtmasıydı.
L'Atelier de Joël Robuchon: 133 Champs Elysée, Paris
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder