Ön tarafı balık
tezgahı arka tarafı lokanta (içkisiz) dürüst bir balıkçı esnaf lokantası
Palukçu. Mekanın sahibi gerçek bir
balıkçı; sadece balık satmıyor, tekne ile balığa çıkıyor. Palukçu’un
buzdolabına ihtiyacı yok zira balıklar tap taze gelip konukların beğenisine
sunulmakta.
Levrek, az
mezgitli bir çorba ile yemeğe başlıyorum, çorbanın kıvamı biraz fazla, un balık tadını bastırmasa
daha iyi olur. Azar balıklardan tatmak istiyorum. Balıkları kömür ateşinde
ızgara yapıyorlar. Izgara fener şişi, balığı marine ederek hazırlamışlar, kuru
değil, beğendim , çinekop ızgara da sınıfı geçiyor.
Palukçu’nun yağ çekmeden hazırladığı kızartmalarla uzmanlaşmış. Çifte
kavrulmuş mısır ununa hamsi, istavrit, karadeniz mezgidi bulayıp kızartıyorlar.
Hamsi güzel, mezgit ise şahane. Salatalarında özen
göstermişler. Kuzu kulağı, radika gibi 20 çeşit otla salata hazırlıyorlar,
konserve mısır kullanmasalar çok daha iyi olur.
Balık ne zaman ölür? Tabi ki helvasını yedikten sonra! Palukçu'nun mönüsünde helva bildiğimiz helvalardan farklı. Koska helvasına, havuç, elma katarak hazırlamışlar, hoş bir tatlı.Balık fiyatları
uygun 10 lira civarında, ‘Hanımlar evinizi kokutmayın’ diye bir slogan
bulmuşlar. Tezgahtan seçtiğiniz balığı ızgara veya tavada 3.5 liraya pişirmeleri
de takdire şayan.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder