Zengin tarihiyle Roma bir açık hava müzesinden
farksız. Kentin dar sokaklarında, güzel meydanlarında
gezerken gizlenmiş bir lezzet vahası karşıma çıkıyor.
Matricianella gerçek Roma mutfağını keşfetmek isteyenler için çok özel bir
restoran. Yolumun üstündeyken bir uğrasam diyorum ve şansım yaver gidiyor; tıklım
tıklım dolu mekânda bir masa bulabiliyorum.
Geleneksel Roma mutfağı
sakatat ağırlıklı, bu mutfağın en popüler yemeği de fritti romano adındaki
anti-pastiler (başlangıçlar). Burası uykuluk, beyin, enginar kızartması
cervello e animelle ve carciofi fritti’yi kentte en iyi yapan yerlerden birisi.
Fazla yağ çekmeden hazırladıkları kızartmalar hafif oldukları kadar lezzetli.
Sakatat meraklıları için tripe romano
(işkembe) bir diğer seçenek.
Matricianella’da
yemekleri istediğiniz şarapla eşleştirmeniz mümkün, mekânın şarap mönüsü bir
ansiklopedi gibi. Pasta yemeyi Da Felice’ye bırakıp secondo (ana yemek) olarak
coda alla vaccinara (dana kuyruğu) ısmarlıyorum. Kemiklerle birlikte servis
edilen coda alla vaccinara da sınıfı geçiyor. Tatlı faslını kentin ünlü bir
gelatocusuna bırakıp Pantheon’a doğru yola
koyuluyorum. http://www.matricianella.it/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder