New York ünlü hamburgercisi
Burger Joint ile aynı isimdeki burgerci İstanbul’da bu lezzeti tatmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Burger
Joint fabrikasyona kaçmamış bir yer, etlerini günlük olarak Bebek Kasabı’ndan
alıyor. Hamburgerlerini dana biftek ve dana döşü karıştırarak hazırlıyor.
New York’un ünlü burgercisi Corner
Bistro’da Amerikan hamburgerini deneme fırsatım olmuştu. Corner Bistro’da
olduğu gibi Burger Joint’te de hamburgerler döküm ızgarada
doğalgazla pişiriyor.
Bizim hamburgerciler maliyeti
düşürmek için etin döş tarafını tercih ediyorlar, oysa gerçek hamburger
kaliteli bir bifteği çekip kavram yağı eklenerek yapılıyor. Burger Joint ise diğer
İstanbuldaki burgerciler gibi kolaya kaçmamış.
İyi bir hamburgerin olmazsa
olmazlarında birisi kuşkusuz ki ekmeği. Ekmekler yakındaki bir fırından
almışlar, yumuşak güzel
bir ekmek. Patatesler de donmuş değil, beş aşamada hazırlamışlar, hamburgerlerin yanına çok yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder