İstanbul’un Horhor semtine küçük
Urfa desek yanılmış olmayız zira burada yaşayanlar geleneklerini ve mutfak
kültürlerini Aksaray’ın ara sokaklarında yaşatıyorlar. Horhor’da birbirinden
iyi kebapçı var ama bunların içinde Şavak Usta’nın yeri apayrı.
Şavak Usta’da salaş, samimi bir
ortamda gerçek kebap keyfinin tadına varıyorsunuz. Kebaplar satır ile
hazırlıyor. İşinin hakkını veren, işini severek yapan bir yer burası. İçli köfteyle yemeğe başlıyorum. Dana kuzu
karışımından yaptığı içli köfte kuru değil, biraz acılı ama lezzetli ilik
koysalar daha iyi olur.
Kuzu ciğeri Mersinliler gibi
etlerin aralarına kuyruk yağı koyarak hazırlamışlar iyi de olmuş. Azar azar
fıstıklı, patlıcanlı, haşhaşlı kebabı ısmarlıyorum. Kebapları dana–kuzu
karışımından yapmışlar, kuyruk yağını da esirgememişler, kebablardan deyim
yerinde ise lezzet fışkırıyor.
Her gün de kebap yenmez tabii ama
yense de böylesi yenmeli. Fiyatlar da hesaplı olunca geriye bu lezzet diyarından
cüzdanı hafifletmeden çıkmanın haklı gururu kalıyor!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder